Середа, 24.04.2024, 23:12
Дубівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
news [37]
news
Наше опитування
Чи корисний наш сайт для вас?

Результат опроса Результаты Все опросы нашего сайта Архив опросов

Всего голосовало: 533
Обсудить опрос на форуме
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 17 » Pascal ABC -програмувати просто
12:39
Pascal ABC -програмувати просто

Система Pascal ABC призначена для навчання програмуванню мовою Паскаль і орієнтована на школярів та студентів молодших курсів. 


  Ця система покликана здійснити плавний перехід від найпростіших програм до модульного, об'єктно-орієнтованого, подієвого і компонентному програмуванню. Багато концепції в Pascal ABC свідомо спрощені, що дозволяє використовувати їх на більш ранніх етапах навчання. Наприклад, модуль графіки обходиться без об'єктів, хоча його можливості практично збігаються з графічними можливостями Borland Delphi.

  Найпростіші подієві програми також можна писати без об'єктів, користуючись лише процедурними змінними. Навіть у консольних програмах можна створювати таймери і звуки, які реалізовані без використання об'єктів. Модулі влаштовані практично так само, як і основна програма: відсутній поділ на секцію інтерфейсу і секцію реалізації. Тіла методів можна визначати безпосередньо усередині класів, що дозволяє створювати класи практично відразу після вивчення записів, процедур і функцій. Є модуль контейнерних класів (динамічні масиви, стеки, черги, множини), а також бібліотека візуальних компонентів.

  Компілятор Pascal ABC не генерує виконуваний код у вигляді. Exe-файлу, а створює в результаті компіляції дерево програми в пам'яті, яке потім виконується за допомогою вбудованого інтерпретатора.

  У систему Pascal ABC інтегрований електронний задачник Programming Taskbook (автор М.Е.Абрамян), що містить 1000 задач різного рівня складності і охоплює всі основні розділи базового курсу програмування: від скалярних типів і керуючих операторів до складових структур даних, рекурсивних алгоритмів і покажчиків. Електронний задачник забезпечує генерацію вихідних даних для кожного завдання, перевірку правильності рішення, а також ведення протоколу виконання завдань. Використання електронного задачника істотно прискорює процес виконання завдань, оскільки позбавляє учня від додаткових зусиль по організації вводу-виводу.

  Надаючи учневі готові вихідні дані, задачник акцентує його увагу на розробці і програмної реалізації алгоритму рішення завдань.

  В системі Pascal ABC реалізовані відомі навчальні виконавці "Робот" і "кресляр". Більше 300 завдань для цих виконавців вдало доповнюють початкові розділи задачника Programming Taskbook.

  Для можливості виконання завдань, вбудованих в систему Pascal ABC, її необхідно зареєструвати. Демо-версія, не вимагає реєстрації, дозволяє виконати 86 навчальних завдань з різних розділів задачника Programming Taskbook.



 

Категорія: news | Переглядів: 960 | Додав: Мирослав | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Copyright MyCorp © 2024